NordNews
Avem ce spune

Năstase o îndeamnă pe Sandu să renunțe la cursa electorală

Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, îi propune Maiei Sandu, candidatei PAS în același scrutin, să renunțe la cursa electorală. Fostul partener de bloc ACUM îi transmite Maiei Sandu că aceasta „nu poate câștiga cursa în fața lui Igor Dodon”. Mai mult, Năstase se arată convins că va ieși câștigător dacă Sandu-l va susține și îi propune și o funcție centrală în stat, imediat cum ajunge președinte, transmite agora.md.

Năstase face referire la sondaje sociologice „care, la fel ca și în anul 2016, nu dau, din păcate, șanse de câștig candidatului PAS în fața lui Igor Dodon, în turul al doilea”. Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, îi propune Maiei Sandu, candidatei PAS în același scrutin, să renunțe la cursa electorală. Fostul partener de bloc ACUM îi transmite Maiei Sandu că aceasta „nu poate câștiga cursa în fața lui Igor Dodon”. Mai mult, Năstase se arată convins că va ieși câștigător dacă Sandu-l va susține și îi propune și o funcție centrală în stat, imediat cum ajunge președinte.

Năstase face referire la sondaje sociologice care, la fel ca și în anul 2016, nu dau, din păcate, șanse de câștig candidatului PAS în fața lui Igor Dodon, în turul al doilea.

„Aceleași studii sociologice, arată cu limpezime, exact ca în 2016, că singurul candidat capabil să-l învingă pe Igor Dodon este candidatul Platformei Demnitate și Adevăr. Argumentele sociologice au la bază zeci de studii realizate încă de la debutul anului 2020, relevante pentru întreaga populație a Republicii Moldova, iar definiția succesului, în acest caz, are legătură cu activitatea anterioară, trecutul, profilul și personalitatea adversarilor electorali”, susține Năstase.

În acest context, candidatul Platformei DA îi propune Maiei Sandu revenirea PAS în cadrul Blocului ACUM și îi cere să renunțe la cursă.

„Solicit doamnei Maia Sandu să pună preț cu adevărat pe cauza noastră națională și să renunțe la cursa electorală pe care, conform tuturor analizelor sociologice, nu o poate câștiga în fața lui Igor Dodon. În egală măsură, îi solicit să mă susțină, cu sinceritate și maximă implicare, pe măsura implicării mele și a colegilor mei din Platforma Demnitate și Adevăr asumată în campania electorală din toamna anului 2016. Mă angajez public ca imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că cetățenii Republicii Moldova și-au dat votul pentru un proiect de țară modern, de respirație europeană, voi demara procedurile legale și constituționale prin care să constituim o majoritate parlamentară cu desemnarea doamnei Maia Sandu în una din funcțiile centrale ale statului”, se arată în apelul candidatului.

De menționat că Maia Sandu nu a reacționat deocamdată la acest apel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"