NordNews
Avem ce spune

Andrei Nastase promite că dacă ajunge președinte și nu va respecta cele cinci angajamente asumate, va demisiona

Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, promite să-și dea demisia din funcția de șef al statului, în cazul în care va fi ales, dacă nu-și respectă 5 angajamente pe care și le-a asumat pentru primul an de mandat, scrie radiochișinău.md. 

Este vorba despre introducerea venitului minim pentru fiecare cetățean, prin modificarea Constituției, astfel încât pensia și salariul minim să nu fie mai mici decât minimul de existență, înăsprirea sancțiunilor pentru corupție cu închisoare de până la 25 de ani și eliminarea din sistem a procurorilor și judecătorilor corupți. Candidatul s-a referit și la domeniile educație și sănătate, pentru care a promis finanțări de câte cel puțin 7 la sută din PIB, pe o perioadă de cel puțin 10 ani. Andrei Năstase a mai promis înființarea unei comisii de control care să monitorizeze prețurile maxime la produsele din coșul de consum.

„În cazul în care cele cinci angajamente nu vor fi duse la îndeplinire, implementate și complet funcționale în primul an de mandat, înțeleg să părăsesc prin demisie funcția de președinte al Republicii Moldova, având responsabilitatea politică față de așteptările tuturor celor care vor crede în mine”, a declarat candidatul Platformei DA. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"