NordNews
Avem ce spune

Andrei Năstase va insista pe demisia lui Ion Chicu din funcția de prim-ministru

Andrei Năstase a declarat în cadrul emisiunei “Politica” de la TV8 că în cazul în care va deveni președinte va insista pe demiterea lui Ion Chicu din funcția de prim-ministru. Acesta a menționat că actuala guvernare nu are capacitatea de a pune instuțiile statului să muncească în folosul cetățenilor.

Domnul Chicu va fi trimis în demisie, iar ulterior va fi în vizorul procurorilor pentru ilegalitățile pe care le-am sesizat eu. De asta trebuie să fiu ales președinte, ca să-l trimit pe el și pe toți cei care și-au bătut joc în această perioadă de timp de oameni (profesori, pensionari, agricultori). Ei și-au bătut joc și n-au putut depăși criza economică, socială, pandemică.

 Liderul Platformei Demnitate și Adevăr a mai adăugat că în cazul victoriei sale la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Alexandru Slusari are mari șanse să devină prim-ministrul R.Moldova.

În condițiile în care Năstase va fi președinte, pe acea foaie va sta numele lui Alexandru Slusari ca și candidat la premier. Numărul oamenilor care își vor dori acest lucru este mult mai mare decât vă așteptați dumneavoastră, a conchis Năstase.

Amintim că în cazul în care este constituită o majoritate parlamentară absolută, formalizată, președintele Republicii Moldova este obligat să desemneze candidatul înaintat de această majoritate pentru funcția de prim ministru. Decizia Curții Constituționale (CC) a fost pronunțată pe 6 august, în urma unei sesizări din partea deputatului Platformei DA Igro Munteanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"