NordNews
Avem ce spune

Andrei Spînu susține că a fost amenințat în fața casei. Ce spune poliția

Secretarul general al instituției prezidențiale, Andrei Spînu, susține că marți seară, 21 februarie, a fost amenințat în fața casei de o „persoană necunoscută și mascată”. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) au confirmat că acest caz a fost înregistrat, scrie ZdG.md

„Marți seara am fost amenințat într-o manieră agresivă în fața casei de o persoană necunoscută și mascată. Poliția investighează cazul. Împreună, toată societatea, trebuie să combatem orice tentativă de violență, discursul de ură și provocările de dezbinare. Să fim uniți și să avem grijă unii de alții”, a declarat Spînu într-o postare pe contul său de Facebook.

Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul IGP, a menționat că polițiștii au ridicat imagini video de la locul faptei.

„Confirm că noi într-adevăr am fost sesizați despre acest lucru. Cazul a fost înregistrat. Am reușit să ridicăm imagini video calitative de la locul unde s-a întâmplat acest lucru. La moment, colegii noștri de la investigații lucrează pentru a identifica și localiza persoana”, a precizat Diana Fetco.

Pe 14 februarie 2023, fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a fost numit în funcția de secretar general al aparatului președintei R. Moldova, Maia Sandu. Andrei Spînu a mai ocupat anterior această funcție, înainte de a deveni ministru, în perioada decembrie 2020-august 2021.

În 2019, Andrei Spînu a deținut funcția de secretar general al Guvernului R. Moldova, iar în perioada 2015–2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului. Acesta a fost antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale și cofondator al organizațiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului Dreamups Innovation Campus și JCI Chișinău. Andrei Spînu este licențiat în business și administrarea afacerii, iar din 2018 a urmat un program de masterat în domeniul guvernării la Harvard University Extension School.

Spînu este proprietarul a trei companii internaționale din Hong Kong, SUA și Marea Britanie, iar soția acestuia este fondatoarea și administratoarea unei companii din R. Moldova. Anterior, rise.md a scris că Spînu a jonglat ani buni cu mai multe companii, inclusiv din zone offshore și că ar fi admis o incompatibilitate de funcție pe când era viceministrul Tineretului și Sportului, în 2015-2016. Informațiile au servit drept temei pentru o sesizare la ANI, control care, deocamdată, nu a ajuns la o finalitate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"