NordNews
Avem ce spune

Andrian Candu contestă decizia de anulare a legii miliardului

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu anunță despre depunerea unei sesizări la Curtea Constituțională, prin care contestă decizia de anulare a legii miliardului, informează TRIBUNA.

Potrivit lui „legea aprobată de coaliția Pentru Dodon dinamitează stabilitatea economică a statului, generează un șir de ingerințe în drepturile garantate de Constituție, desconsideră principii importante, precum separarea și colaborarea puterilor statului”.

„În cazul în care acțiunea Legii contestate nu va fi suspendată, aceasta ar produce efecte negative asupra securității economice și financiare a statului, iar, în consecință, asupra tuturor locuitorilor țării”, adaugă Candu.

La fel, el spune că anularea angajamentului asumat de stat și a efectelor acestuia compromit grav relațiile cu FMI și perspectivele viitoare de finanțare a Republicii Moldova și vor periclita securitatea economică a statului.

„Decizia de anulare a legii miliardului va avea efect invers celui anunțat, deoarece afectează puternic potențialul de dezvoltare a economiei naționale, fiind susceptibilă să genereze o situație de instabilitate și incertitudine pentru agenții economici interni și investitorii străini. De asemenea, decizia majorității Pentru Dodon afectează piața valorilor mobiliare de stat (VMS), existând o probabilitate mare de creștere a ratelor dobânzii la VMS din cauza perceperii titlurilor de stat ca fiind instrumente financiare cu un risc ridicat. Creșterea ratelor la VMS pune presiune pe bugetul de stat din contul creșterii costurilor de deservire a instrumentelor de datorie, emise de Ministerul Finanțelor”, comunică liderul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"