NordNews
Avem ce spune

Andrian Candu: „Sunt zvonuri că înainte de examinarea moţiunii de cenzură, prim-ministrul Chicu îşi va da demisia”

Andrian Candu, preşedintele Grupului parlamentar „PRO MOLDOVA”, a susţinut un briefing de presă. Andrian Candu a declarat că anunţul de azi dimineaţă a preşedintelui Igor Dodon, privind şedinţele Parlamentului, înainte ca Biroul Permanent al Parlamentului să decidă asta, este încă o dovadă că Igor Dodon controlează instituţiile statului, transmite tvrmoldova.md.

„Unde s-a mai văzut ca preşedintele ţării, înainte de decizia biroului parlamentului, să ştie deja când se va convoca Parlamentul?”, a declarat Candu. 
Potrivit lui Candu, pe holurile Parlamentului circulă zvonul că la această şedinţă nu se va prezenta majoritatea „Pentru Dodon”, în aşa fel încât să nu fie cvorum. „Mai nou, sunt zvonuri că înainte de  moţiune, prim-ministrul Chicu îşi va da demisia”, spune Candu.
Amintim, Igor Dodon a declarat în această dimineaţă că miercuri, într-o şedinţă specială a Parlamentului, va fi dezbătută moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, semnată de 34 de deputaţi.
Acum câteva minute, Biroul Permanent a decis, întradevăr, convocarea forului legislativ în două sesiuni extraordinare –  pe 23 şi 24 decembrie, dintre care pe 23 urmează să fie dezbătută moţiunea, iar pe 24 va avea loc şedinţa solemnă de învestitură a Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata