NordNews
Avem ce spune

Andrian Candu: Un picuț de răbdare și vor fi 51 de voturi pentru demiterea Guvernului

„În timpul cel mai apropiat cu siguranță vor fi deja 51 de voturi disponibile pentru demiterea acestui guvern și numirea altui guvern”. Declarația aparține liderului partidului Pro Moldova Andrian Candu, notează IPN.

Andrian Candu precizează că guvernul ar putea fi demis fără ca echipa parlamentară a formațiunii nou constituită să se mărească. Totodată, oficialul admite că din fosta majoritate parlamentară ar putea pleca și alți deputați.

Contextul actual-politic este de așa natură că dezamăgirea crește pe zi ce trece. Nemulțumirea oamenilor și viața oamenilor este mai rea în țară, chiar e dezastru. Dacă politicul nu vrea să fie luat pe sus direct de oameni, ar trebui să pună interesele oamenilor mai presus de orice și să revină la tot ceea ce înseamnă să-și servească poporul prin a lua decizii politice importante”, a declarat Andrian Candu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Președintele partidului Pro Moldova susține că în prezent există 49 de voturi, plus un vot independent pentru demiterea Guvernului condus de Ion Chicu. Declarațiile lui Andrian Candu vin în contextul în care Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că nu va vota alături de deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Șor.

Nu poate nimeni să interzică unui deputat, inclusiv din formațiunea partidului Șor să voteze demisia Guvernului Chicu și numirea unui alt guvern asumat de alte partide parlamentare din opoziție. Contează foarte mult programul de guvernare cu care vine noul guvern și anume, un program clar care să presupună multe măsuri anticriză și contează componența acestui guvern. Singura condiție a noastră este să existe un plan clar și măsuri anticriză, și să acționeze ca un guvern pro-european”, a menționat Candu.

În concluzie, fostul democrat afirmă că dacă deputații își doresc cu adevărat demiterea Guvernului, atunci voturi se vor găsi și voturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"