NordNews
Avem ce spune

Angajaţii S.A „Drumuri Bălți ” nu și-au ridicat salariile de două luni… din cauza șefului

Angajații  Societații pe Acțiuni  (S.A) „Drumuri Bălți nu și-au ridicat salariile pentru lunile octombire și noiembrie, restanțe care constituie un milion de lei. Potrivit directorului  întreprinderii, restanțele salariale au fost generate de înârzierea transferului de bani de la buget. Paradoxal, dar colegii lor de la S.A. „Drumuri Rîşcani” și  S.A „Drumuri Edineț”, și-au prmit salariile la timp. 
„Nu ni s-au achitat salarile de două luni. Când întrebăm care este motivul, ei spun că nu sunt bani.”, a declarat pentru nordnews.md un angajat al S.A „Drumuri Bălți”. Un alt angajat a  confirmat că salariile nu le-au fost plătite:„Nu am primit salariul pentru octombrie și noiembrie. Motivul nu-l cunosc.”
Valeriu Trestian, directorul S.A. „Drumuri Rîşcani”, a declarat că salariile angajaților a fost achitate:„Toate salariile au fost achitate la timp.”  Și salariile angajaților de la S.A „Drumuri Edineț” au fost plătite în termenii stabiliți, lucru confirmat de directorul întreprinderii  Vsevolod Ursache.
Potrivit lui Serghei Pcela, directorul S.A „Drumuri Bălți”, salariile angajaților  nu au fost achitate din cauza că Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) n-a transferat întreprinderii banii pentru lefuri:
Administrația trebuie sa acorde banii, dar din anumite motive nu le-a acordat. Ei si-au cerut scuze. Cred ca este legat de faptul ca S.A „Drumuri Bălți” a fost vândută. Alte informații și detalii nu cunosc. Problema cu salariile va fi soluționată și cred ca mâine salariile o sa fie acordate. 
 
El a menționat alte S.A” Drumuri” au achitat salariile, întrucât  Administrația de Stat a Drumurilor le-a transferat banii la timp: „S.A. „Drumuri Rîşcani” și S.A „Drumuri Edineț” au primit banii, deoarece lor le-au transferat banii, dar nouă nu.”
Contactat telefonic, directorul adjunct al ASD, Ion Drucec, a declarat că lefuririle angajaților nu au fost achitate din cauza gestionării frauduloase  a întreprindereii de către șefului acesteia, Serghei Pcela.
Bani pentru salarii noi nu transferăm. Noi am avut contracte pentru lucrările la care el a câștigat licitațiile. Repectiv, o gestionare frauduloasă a dus la aceea că el nu a achitat salariile. Cât privește lucrările  contractate de noi și care  nu au fost achitate, la moment, se pefectează niște acte de finanțare  la Ministerul Economiei și Infrastructuri. Aceasta nu-i de competența lui Pcela  să zică că nu-i ajung bani pentru salarii.  S.A „ Drumuri Bălți” este o întreprindere care se află la autogestiune. El trebuia să știe cum să procedeze, ca să nu lase colectivul fără lefuri în prag de iarnă, a precizat Ion Drucec.
 
Federația Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor cunoaște  situația dată și afirmă că problema va fi soluționată în scurt timp.

Federația Sindicatelor cunoaște situația în domeniul corespunzător. În acest sens, a fost făcută o adresare la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.  Problema constă în aceea că Administrația de Stat a S.A Drumuri are careva obligațiuni față de întreprinderea respectivă și nu numai față de „Drumuri Bălți. În cazul dat se așteaptă ca săptămâna aceasta, maximum săptămâna viitoare, datoriile o sa fie achitate totalmente. Am comunicat și eu cu ei, căci am înțeles că  S.A  „Drumuri Bălți”, ca structură, a fost cumpărați de cineva. De la ei am vrut să aflu anumite detalii, a declarat pentru nordnews.md, Boris Rojnevschi, președinte al FSTD din  Republica Moldova.
În acest context, el a mai afirmat că restanțele la plata salariilor și impozitelor constituie aproximativ un milion de el: „Luând în cosiderație ca de două luni  nu s-au achitat salariile angajaților și nu au fost achitate impozitile, datoriile sunt în jur de un milion de lei. Problema urmează să fie soluționată.”
Amintim că în noiembire curent au fost vândute la bursă hârtii de valoare ale Societății pe Acțiuni ”Drumuri-Bălți” contra sumei de 28,9 milioane de lei.  Numele cumpărătorului nu este cunoscut.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"