NordNews
Avem ce spune

Angajau în instituții publice persoane aflate în detenție sau plecate peste hotare le ridicau salariile

Angajau în instituțiile publice pe care le conduc fie persoane aflate în detenție, fie plecate peste hotare și le ridicau salariile, cheltuind banii în interes personal, ziarulnational.md.

Asemenea caz a fost depistat de către procurori și polițiști într-o instituţie subordonată Direcţiei Educație Tineret şi Sport Centru din municipiul Chișinău.

Oamenii legii susțin că, începând cu anul 2019, reprezentanții administrației acestei instituții au angajat fictiv la muncă, în diferite funcții, mai multe persoane, unele dintre ele aflându-se în acel moment peste hotare sau în instituțiile penitenciare.

Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar banii erau însușiți şi folosiți în interes personal. Sumă prejudiciului adus statului depășește suma de 210 000 de lei.

În cadrul perchezițiilor la persoanele bănuite, polițiștii au depistat carduri salariale ale persoanelor angajate fictiv, actele care au stat la baza angajării acestor persoane, precum şi o parte a banilor extrași de pe cardurile de salariu.

Șefii instituției sunt cercetați penal pentru delapidarea averii străine și riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata