NordNews
Avem ce spune

Angelina Jolie face o avere de pe un tablou pictat de Winston Churchill

Actriţa americană Angelina Jolie vinde singurul tablou pictat de Winston Churchill în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, contra unei sume ce se ridică la câteva milioane de dolari.

Specialiştii estimează că lucrarea scoasă la licitaţie de Angelina Jolie se poate vinde chiar cu 2,5 milioane de lire sterline. Asta înseamnă 3,4 milioane de dolari pentru „Turnul moscheii Koutoubia” din Marrakech, Maroc.

Churchill a pictat „Turnul moscheii Koutoubia” după ce a participat la Conferința de la Casablanca, în ianuarie 1943. La acea întâlnire, el și președintele SUA Franklin D. Roosevelt au formulat următoarea etapă a strategiei pentru învingerea Germaniei naziste.

Churchill i-a dat pictura lui Roosevelt și, în cele din urmă, lucrarea a ajuns în colecția de artă deţinută de Angelina Jolie. Acum, actrița scoate piesa la vânzare.

„Singura lucrare pe care Churchill a pictat-o ​​în timpul războiului.”

„Este singura lucrare pe care Churchill a pictat-o ​​în timpul războiului, poate încurajat de progresele recente realizate de aliați în ceea ce el considera a fi una dintre cele mai frumoase țări pe care le-a întâlnit”, a spus Nick Orchard, casei de licitaţii Christie’s.

Pictura a fost realizată după ce liderii au fost de acord să accepte doar o „predare necondiționată” din partea Puterilor Axei. A fost o declarație de intenție semnificativă din punctul de vedere al strategiei stabilite de cei doi lideri.

Puterile Axei au fost națiunile care au luptat contra Aliaților în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cele trei puteri principale ale Axei au fost Germania Nazistă, Italia Fascistă și Japonia imperialistă. Cele 3 state formau Axa Roma-Berlin-Tokyo.

Cum a cumpărat Angelina Jolie tabloul creat de Winston Churchill

Tabloul este oferit de Jolie Family Collection şi a fost achiziționat de actriță în 2011. Casa de licitații nu a oferit mai multe detalii despre modul în care Jolie a ajuns să dețină tabloul.

Deși Churchill a pictat mai multe scene în Maroc înainte de începerea războiului, aceasta este singura lucrare cunoscută pe care a făcut-o între 1939 și 1945.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata