NordNews
Avem ce spune

ANI s-a autosesizat pe cazul primăriței socialiste din orașul Biruința,  raionul Sîngerei

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat pe cazul primăriței socialiste din orașul Biruința,  raionul Sîngerei, Valentina Rusu. Asta după ce redacția NordNews.md a publicat un material jurnalistic, care prezintă problemele de integritate și lipsa transparenței activității alesei locale.

„Noi am emis această sesizare, în baza articolului, ea este semnată de către președintele autorității și expediată Inspectoratului de Integritate, care are termen de până la 15 zile să analizeze informația și deja să decidă dacă inițiază sau nu controlul, dacă ar exista sau nu bănuieli rezonabile de a iniția un control”, a declarat Maria Dastic, reprezentantul Serviciului cooperare și relații cu publicul.

Conform ANI, nedepunerea declarației de avere și interese personale în termenul și în modul stabilit de lege, inclusiv după notificarea inspectorului de integritate, precum și refuzul subiectului declarării de a depune declarația constituie temeiuri pentru încetarea mandatului sau a raporturilor de muncă. Totodată, depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale se sancționează cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale, iar nedepunerea acesteia – cu amendă de la 60 la 90 de unități convenționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"