Grupul de lucru din cadrul Primăriei Chișinău, responsabil de organizarea licitației privind achiziționarea celor 100 de autobuze, urmează să să se convoace pentru a identifica soluții. Aceasta după ce Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia prin care oferta companiei ISUZU a fost desemnată câștigătoare. Primarul capitalei spune că legislația a fost respectată, iar licitația transparentă, potrivit agora.md.

Acum, municipalitatea are la dispoziție 15 zile să reevalueze ofertele luând în considerare constatările din partea motivată a deciziei ANPSC.

„Am aflat cu surprindere că suntem puși în situația să reevaluăm ofertele, în timp ce la nivel de municipalitate a fost respectată legislația în vigoare, iar procedurile privind desfășurarea licitației au fost transparente”, a menționat edilul capitalei, Ion Ceban.

Menționăm că, ANPSC a anulat decizia Primăriei Chișinău de atribuire a contractului  de achiziții publice către compania ISUZU, pentru procurarea a 100 de autobuze. Aceasta după ce ceilalți participanți la licitație au contestat decizia în privința selectării câștigătorului. ANSC dispune reevaluarea ofertelor.

Totodată, Agenția a respins ca nefondată contestația depusă de compania MAZ, cu privire la descalificarea de participare la concurs, în baza deciziei grupului de lucru din cadrul municipalității responsabil de evaluarea ofertelor.

Precizăm că municipalitatea a lansat la finele lunii iulie, curent, concursul public privind achiziționarea a 100 de autobuze pentru îmbunătățirea serviciului municipal de transport pasageri. Suma prevăzută pentru lotul de unități noi este de 270 milioane de lei.

Deschiderea ofertelor licitației a avut loc la 10 septembrie 2020. La concurs au fost depuse patru oferte din partea companiilor producătoare: MAZ – din Belarus, BMC – din România, ISUZU – din Turcia și OTOKAR – din Turcia.