NordNews
Avem ce spune

ANSA: Un lot de ouă de găină este retras din comerț din cauza depistării Salmonellei în găinațul găinilor ouătoare

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii despre procedura inițiată de SRL „Speranța” din Vulcănești de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a ouălor de găină. Motivul retragerii: prezența Salmonella (S. Enteritidis, Typhimurium) în fecale găinilor ouătoare, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul ANSA.

Potrivit sursei citate, produsele au fost plasate pe piață în perioada 01-09 decembrie. Termenul de valabilitate al ouălor comercializate expiră în data de 7 ianuarie 2023.

„În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii care comercializează produse neconforme sunt responsabili de retragerea acestora de pe piață și cooperează cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar introdus pe piață”, se menționează în comunicatul emis de către ANSA.

Persoanele care au achiziționat produse din lotul respectiv sunt îndemnate să se abțină de a le consuma și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"