NordNews
Avem ce spune

ANTA cere anularea restricțiilor privind activitatea transportatorilor: „Se respectă toate condițiile impuse”

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) îi propune Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) să anuleze restricțiile privind activitatea transportatorilor. Asta pentru că, în urma verificărilor, s-a constatat că măsurile epidemiologice impuse sunt respectate, transmite agora.md. 

„Se constată că se respectă toate condițiile impuse de către CNESP, în partea ce ține de limitarea numărului de pasageri, purtarea măștilor de protecție, dotarea mijloacelor de transport cu substanțe de dezinfectare a mâinilor și suprafețelor din interiorul autobuzului, asigurarea protecției personalului care efectuează transport rutier, fapt pentru care considerăm oportună anularea restricțiilor stabilite în transportul public de călători, prin Hotărîrea CNESP nr. 45 din 15 februarie, și menținerea în vigoare a măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19, impuse prin Hotărîrea CNESP nr. 35 din 27 noiembrie 2020 persoanelor fizice și juridice care efectuează activități de transport rutier de persoane atât în trafic național, cât și internațional, cu monitorizarea permanentă de către instituțiile competente a respectării măsurilor respective”, se arată în nota informativă a ANTA.

Amintim că, prin decizia CNESP din 15 februarie, s-a decis limitarea capacității transportului feroviar și rutier în trafic raional, local și municipal la 50%. După ce transportatorii au amenințat autoritățile cu proteste și au decis sistarea curselor regulate timp de o zi, CNESP și-a suspendat restricția impusă, până pe 28 februarie, timp în care sectorul a fost supus verificărilor privind respectarea măsurilor epidemiologice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"