NordNews
Avem ce spune

Antivacciniștii refuză transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-Covid, ca să nu fie „otrăviți”

Un medic din Grecia a dezvăluit că sunt pacienți antivacciniști care refuză să li se facă transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-Covid, de teamă că ar putea fi otrăviți. Declarația a fost făcută de președintele Asociației Medicale din Patras, Anna Mastorakou, care a cerut procurorilor să intervină, scrie digi24.ro.

„Până acum, am văzut pacienți nevaccinați care refuzau să fie intubați, ceea ce a dus la multe decese, dar acum avem persoane care refuză transfuziile”, a spus medicul. Anna Mastorakou a sugerat că este vorba despre o rețea organizată de antivacciniști și nu despre cazuri singulare izolate.

„Dacă cineva intră în operație sau dorește o transfuzie și aparține grupului anti-vacciniștilor cere să nu i se facă transfuzii cu sânge de la o persoană vaccinată anti-Covid. Desigur, (refuzul – n.r.) nu are nicio bază științifică”, a spus Mastorakou.

Pe de altă parte, guvernul grec se confruntă cu un scandal de proporții legat de certificate de vaccinare false. Săptămâna trecută s-a aflat că într-un orășel cu 6.000 de locuitori din nordul Greciei s-ar fi administrat 40.000 de doze de vaccin. În urma acestui caz, au fost descoperite certificate false în mai multe locuri din Grecia.

Potrivit canalului OPEN TV, se fac cercetări cu privire la suspiciunea că unele certificate false ar fi ajuns în nordul Greciei, fiind importate din Bulgaria.

Guvernul a decis că cei implicați în furnizarea de certificate de vaccinare anti-Covid false să fie amendați cu 5.000 de euro.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"