NordNews
Avem ce spune

Anunț important pentru moldovenii care dețin cetățenie română, în legătură cu parlamentarele 2020 din România

Ambasada României în Republica Moldova reiterează faptul că în această toamnă sunt planificate alegeri pentru Camera Deputaților și Senatul Parlamentului României, scrie deschide.md.

În contextul incertitudinilor legate de durata și efectele pandemiei COVID-19, Ambasada României recomandă alegătorilor români din Republica Moldova înscrierea ca alegător prin corespondență. În acest fel, alegeți să vă protejați, atât personal cât și pe ceilalți, și să eliminați orice risc de infectare!

Ambasada României reamintește persoanelor care doresc să-și exercite dreptul de vot în cadrul alegerilor parlamentare 2020 din România că se pot înregistra pe platforma www.votstrainatate.ro gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, pentru a vota prin corespondență sau pentru a vota la o secție de votare în străinătate.
Precizăm că pentru înregistrarea ca alegător prin corespondență sunt necesare următoarele acte, conform Anexei la OMAE nr.1627 din 26.08.2019:

Pentru cetățenii români aflați temporar în Republica Moldova:

  • Copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
  • copie scanată sau o fotografie a documentului care dovedește dreptul de ședere în Republica Moldova, eliberat de autoritățile locale – permis de ședere temporară.

Pentru cetățenii români deținători și a cetățeniei Republicii Moldova

  • Copia scanată a actului de identitate, care să fie valabil în ziua completării formularului;
  • copie scanată sau fotografie după un document de identitate eliberat de autoritățile Republicii Moldova.

Cererile pentru votul prin corespondență pot fi trimise până la data expirării a cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale. Urmează ca data exactă a organizării scrutinului să fie decisă de autoritățile din România în perioada următoare.
Pentru informații suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziție o secțiune specială: http://www.mae.ro/node/52162.
Alte aspecte privind organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare vor fi comunicate în perioada următoare, ținând cont atât de evoluția situației generate de pandemia Covid-19, cât și de eventualele modificări și completări ale cadrului normativ în materie electorală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"