NordNews
Avem ce spune

Apa din Marele Canal din Veneția a devenit verde fosforescentă. Autoritățile, în alertă

Poliția lagunară a declanșat o anchetă, iar specialiștii serviciului de pompieri au cules eşantioane pentru a fi analizate, după ce duminică, 28 mai, apa din canalul central al oraşului a căpătat culoarea verde fosforescent, scrie libertatea.ro

Președintele regiunii Veneto, Luca Zaia, a declarat că „prefectul a convocat o întâlnire urgentă cu poliția pentru a investiga originea lichidului”. Se analizează imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a stabili ce s-a întâmplat, a informat publicația locală La Nuova Venezia.

Una dintre ipotezele cu privire la cauza schimbării culorii apei în zona celebrului pod Rialto se referă la un protest al activiştilor de mediu. Însă nimeni nu a revendicat acțiunea.

De duminică au putut fi văzuți gondolieri mergând prin apele fosforescente, în timp ce turiștii făceau fotografii ale petei verzi. Imaginile din lagună amintesc de o acţiune din 1968, din timpul celei de-a 34-a Bienale de la Veneția, când artistul argentinian Nicolas Garcia Uriburu a colorat în verde apa din Canal Grande tocmai pentru a promova conștientizarea ecologică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"