NordNews
Avem ce spune

Aplică acum pentru a deveni Tânăr Ambasador European!

Tinerii dinamici și entuziaști sunt invitați să participle la Proiectul EU NEIGHBOURS east. Cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și care au un nivel bun de limbă engleză, sunt cetățeni ai unui Stat Membru al UE sau ai unei țări partenere din est (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina), pot să adere la inițiativa  „Tinerii Ambasadori Europeni”(YEA).
Candidații trebuie să fie interesați de afacerile UE și de parteneriatul țării lor cu UE, să fie pregătiți să împărtășească cunoștințe și informație, și dornici să contribuie la dezvoltarea și prosperitatea comunităților lor și a țărilor în general.
Candidații  la funcția de Tânăr Ambasador European trebuie să completeze mai întâi acest formular de aplicare online până miercuri, 12 iunie 2019. Candidații își pot exprima motivația printr-un scurt video sau o declarație scrisă și un test scurt despre UE și Parteneriatul Estic. Formularul permite candidaților să își redacteze răspunsurile în orice moment, până la termenul limită de miercuri, 12 iunie 2019.  În săptămânile care urmează vor fi câteva etape în procesul de selecție după termenul limită de aplicare iar candidații de succes ar putea fi invitați la interviuri și, în dependență de disponibilitate, ar putea avea ocazia de a participa la o activitate organizată de Tinerii Ambasadori Europeni în țara lor de reședință. În cele din urmă, candidații de succes vor fi evaluați și acceptați de către instituțiile UE.
Anul 2019 este cea de-a patra rundă de aplicare pentru a deveni Tânăr Ambasador European. În cele trei runde anterioare de aplicare, inițiativa a crescut constant, sporind numărul de Tineri Ambasadori Europeni selectați de la 100 în 2016 la aproape 500 în 2018. În ultimii trei ani, ei au participat activ la peste 300 activități, inclusiv vizite la școli și universități, cluburi de discuții ale UE, Școli Europene, participare la Târguri pentru Tineret, activități dedicate protecției mediului și multe altele în toate țările partenere din est. De asemenea, ei au participat și au reprezentat tineretul din țările lor la evenimente și conferințe internaționale.
Inițiativa ‘Tinerii Ambasadori Europeni‘ face parte din rețeaua ‘Tinerii Vecini Europeni’ (YEN) creată de proiectul finanțat de UE ‘Vecinătatea DESCHISĂ – Comunicare pentru un Parteneriat mai Puternic: conectarea cu cetățenii din Vecinătatea Estică’(EU NEIGHBOURS east).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"