NordNews
Avem ce spune

Aproape 200 de morţi și patru milioane de persoane strămutate în urma inundaţiilor din India şi Nepal

Circa patru milioane de persoane din nord-estul Indiei şi din Nepal au fost strămutate în urma inundaţiilor puternice aduse de ploile musonice, informează Reuters, potrivit Agerpres. Bilanțul deceselor de apropie de 200.

Apele fluviului Brahmaputra, care străbate Tibetul, India şi Bangladesh-ul, au deteriorat culturile şi au declanşat alunecări de teren, care au dus la strămutarea a milioane de persoane, potrivit oficialilor locali.

Peste 2,75 milioane de persoane din statul Assam (nord-estul Indiei) au fost strămutate în urma a trei valuri de inundaţii de la sfârşitul lunii mai, soldate în total cu 79 victime, a precizat un oficial guvernamental.
Statul Assam se confruntă cu provocarea dublă de a combate inundaţiile şi pandemia de coronavirus. Din cele 33 de districte ale acestui stat, 25 sunt afectate de actualul val de inundaţii, care a debutat în urmă cu două săptămâni.

În acelaşi timp, India se confruntă cu pandemia de coronavirus, soldată până în prezent cu circa 1,1 milioane de infectări şi 26.816 de decese, potrivit datelor guvernamentale publicate duminică.

În Nepal, guvernul a cerut locuitorilor din câmpiile sudice să rămână în alertă în condiţiile în care meteorologii prognozează precipitaţii musonice abundente pentru următoarele patru zile.
Circa 110 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 100 au fost rănite în urma alunecărilor de teren şi a viiturilor înregistrate în 26 din cele 77 de districte ale ţării din luna iunie, a precizat poliţia.
Potrivit lui Murari Wasti, un oficial din cadrul Ministerului nepalez de Interne, bilanţul victimelor provocate de intemperii este aşteptat să crească, în contextul în care 48 de persoane sunt încă date dispărute.
Alunecările de teren şi viiturile sunt frecvente în Nepal şi în statele indiene Assam şi Bihar în timpul sezonului ploios anual din lunile iunie-septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"