NordNews
Avem ce spune

Aproape 4 ani de închisoare pentru că a mușcat de deget un polițist

În contextul ultimului caz de rezonanță în care mai mulți oameni ai legii au fost agresați verbal și fizic de către fiul unuia dintre cei mai importanți oameni de afaceri din Republica Moldova, revine în atenție un alt caz răsunător de agresiune față de polițiști, ce datează din luna aprilie a anului 2019, scrie unimedia.md.

Este vorba despre cazul unui polițist din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, care a fost mușcat de deget de un șofer în stare avansată de ebrietate și extrem de agresiv, ceea ce i-a provocat leziuni grave.
Evenimentele s-au petrecut la mijlocul lunii aprilie, 2019, când doi agenți de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe traseul R-3 la intrarea în satul Bozieni din raionul Hînceşti, au reținut cu greu un șofer de 25 de ani din satul Dubovca, raionul Hâncești, care conducea automobil marca „Vaz”, fiind în stare de ebrietate alcoolică și fără permis de conducere.
Conform rechizitoriului, „în timpul reținerii, inculpatul a adresat angajaților INP cuvinte necenzurate şi a aplicat demonstrativ violenţă fizică manifestată prin îmbrânceli, muşcarea şi încleştarea, timp de aproximativ 7 minute între dinţi a degetului mânii stângi a unuia dintre polițiști, cauzându-i nemijlocit părţii vătămate plăgi muşcate pe falangele proximală şi medie, edem posttraumatic a ţesuturilor moi a degetului V a mâinii stângi”.
De asemenea, el a fost învinuit de lezare onoarei și demnității angajaților INP.
Acum, tânărul este deținut la unul din penitenciarele din țară și ispășește o pedeapsă de 3 ani și 9 luni de închisoare. Informația a fost confirmată de către ofițera de presă a Ministerului Afacerilor Interne, Alina Zbancă.

„Prin Sentința judecătoriei Hîncești, din 03 iulie 2019, inculpatul a fost condamnat, în baza art. 349 alin.(1)/1, 287 alin.(1) și 264/1 alin.(4) Cod penal, prin stabilirea unei pedepse sub formă de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, pe un termen de 4 ani și două luni. Sentința a fost atacată de inculpat la Curtea de Apel Chișinău, care a admis parțial apelul. Astfel prin decizia Curții din 18 decembrie 2019, a fost redusă pedeapsa aplicată de Judecătoria Hîncești, cu 152 zile, pentru condițiile de detenție.”, a declarat Alina Zbancă.

Conform Codului Penal, conducerea mijlocului de transport de o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante şi/sau de alte substanţe cu efecte similar, se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.
Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească, legislația prevede o amendă de până la 67 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"