NordNews
Avem ce spune

Aproape 9000 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare de la începutul anului școlar

Numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 247, iar 8672 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 265 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul tip de coronavirus. În autoizolare se află 457 de cadre didactice, arată datele oferite de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite IPN.

Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 50 de persoane, iar alte 95 se află în autoizolare. Din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private care activează, 15 își desfășoară activitatea la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 291 de clase.

În învățământul profesional tehnic, în ultima săptămână, 14 elevi s-au îmbolnăvit, 19 cadre didactice și opt reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 21-27 septembrie, 35 de studenți și 20 de cadre didactice au fost testați pozitiv cu COVID-19, iar 61 de studenți se află în autoizolare. În autoizolare se află și 19 profesori. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate șapte persoane și în autoizolare sunt opt.

Ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, a menționat că noile modificări privind reconfigurarea claselor în instituțiile de învățământ oferă posibilitatea instituțiilor de învățământ să-și reorganizeze spațiile școlare pentru a permite unui număr mai mare de elevi să frecventeze școala în regim fizic. Potrivit ministrului, acțiunile respective nu reprezintă nici pe departe o relaxare a măsurilor de prevenire a infecției cu noul tip de coronavirus în instituțiile de învățământ, ci mai degrabă au un efect de responsabilizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"