NordNews
Avem ce spune

Aproape 170 de rachete antigrindină din cele 2000 importate în țară, au fost distribuite în raionul Soroca

Aproape 170 de rachete antigrindină au fost dristribuite în raionul Soroca.  Lotul face parte din cele  2000 de rachete  antigrindină de rază lungă, importate din Rusia. Acestea urmează a fi repartizate în cele 132 de puncte de lansare din întreaga ţară, inclusiv la Soroca, informează observatorul.md.
Potrivit sursei, lotul de rachete antigrindină a fost depozitat la unitatea specială din oraşul Corneşti, raionul Ungheni. De aici ele vor fi repartizate către punctele de lansare din întreaga ţară.
356 de rachete din acest lor au fost aduse ieri la Centrul de comandă aflat la Băxani, care gestionează activitatea a 23 de puncte de lansare a rachetelor antigrindină, amplasate în raioanele Floreşti, Drochia, Donduşeni, iar Ocniţa și Fălești parţial.
Rachetele primite la Soroca au fost distribuite la punctele de lansare. Dintre acestea 168 de rachete au ajuns la 11 puncte de lansare din raionul Soroca, ne-a comunicat Igor Trifăilă, tehnic-rachetar la Centrul de comandă din Băxani.
Potrivit surse, 70 de rachete au și fost lansate în timpul ploii de ieri.
Pentru procurarea celor două mii de rachete antigrindină de rază lungă, statul a cheltuit 12 milioane de lei. În curând, din Bulgaria va fi achiziţionat şi un lot de 2500 de rachete antigrindină, de rază mică. În acest an, pentru dotarea sistemului antigrindină, Guvernul a alocat 40 de milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata