NordNews
Avem ce spune

Aprobat de Guvern: Două zile libere plătite pentru fiecare doză de vaccinare împotriva COVID-19. Cine va primi indemnizație

Cabinetul de miniștri a aprobat miercuri, 3 noiembrie, o hotărâre prin care angajații vor beneficia de două zile libere plătite pentru fiecare doză de vaccinare anti-COVID-19, măsură valabilă pe perioada stării de urgență în sănătate publică, scrie Cotidianul. 

Marcel Spatari, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a precizat că aceste zile libere vor fi compensate din bugetul de stat.

„Statul va acorda indemnizații salariaților care au copii în vârstă de până la 12 ani și copii cu dizabilități, cărora le sunt acordate zile libere pentru supravegherea copiilor, în cazul suspendării a procesului educațional în regim fizic, urmare a instituirii măsurilor speciale privind asigurarea securității, protecției vieții și sănătății populației”, a declarat Spatari.

În cazul în care se constată că ambii părinți au beneficiat simultan de zile libere, dreptul de a beneficia de indemnizație se anulează pentru ambii părinți din momentul constatării.

De menționat că, cuantumul indemnizației acordate din bugetul de stat este calculat prin multiplicarea numărului de zile libere acordate cu 50 la sută din salariul de bază al salariatului divizat la numărul de zile din luna pentru care este depusă solicitarea, dar nu mai mult de 150 lei pe zi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"