NordNews
Avem ce spune

Ar fi insultat pe ruși într-o glumă și va fi pedepsit pentru asta. Un comediant azer, expulzat din Rusia

„În discursul său public, Idrak Mirzalizade a folosit expresii care incită la ură și dușmănie față de persoanele de naționalitate rusă, umilind demnitatea lor umană, se spune în declarația Ministerul Afacerilor Interne, scrie digi24.ro.

„În acest sens, prezența sa pe teritoriul Federației Ruse a fost recunoscută ca amenințând ordinea publică și drepturile și interesele legitime ale altora”, a adăugat aceasta.

Idrak Mirzalizade, care deține un pașaport belarus dar este de origine azeră, a stârnit controverse cu o glumă la o populară emisiune de pe YouTube în această primăvară.

În gluma sa, Mirzalizade a povestit cum el și fratele său găsiseră o saltea pătată de fecale într-un apartament ai cărui chiriași anteriori erau etnici ruși, remarcând că aparent, rușii se mânjesc cu rahat și se duc la culcare” – un comentariu care a stârnit indignare pe rețelele sociale și televiziunea de stat.

La începutul lunii august, tribunalul districtului Tagansky din Moscova l-a găsit vinovat pe Mirzalizade sub acuzația de umilire a unui grup de persoane vizate pe criteriu național” și l-a condamnat la 10 zile de detenție administrativă.

Mirzalizade s-a declarat nevinovat, dar în instanță și-a cerut scuze persoanelor care l-au văzut și l-au interpretat greșit”.

Mai mulți comedianți ruși de seamă s-au pronunțat în sprijinul lui Mirzalizade în urma hotărârii, organizând un concert în solidaritate cu el și declarând că o glumă nu este o infracțiune”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata