NordNews
Avem ce spune

Arhitectură sovietică, dar oraș confortabil: ce cred tinerii străini despre Bălți

Ce impresii au tinerii din România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, dar și cetățenii Republicii Moldova despre orașul Bălți. Reporterii nordnews .md au ținut să afle ce locuri și/sau momente au reținut/memorizat ei în timpul vizitei în urbea noastră, ce cred despre locuitorii de aici  și dacă ar dori să revină? Propunem în continuare câteva puncte de vedere asupra acestor  aspecte.  

 
 
Alexandra Buliga, 22 de ani, comuna Pârteștii de Jos, județul Suceava, România
Bălțiul este un oraș frumos, cu tineri deștepți si talentați, asa sunt basarabenii! În pofida faptului ca auzisem ca se mai practică și obiceiuri nu prea bune, precum fumatul și alte activități de genul acesta, totuși, am întâlnit tineri deschiși și ospitalieri, energici și dornici să trăiască viața frumos, sperând la o conducere mai buna în țară lor. ”
 
 
 
Maddie Mcgrath, Chazy, New York, Statele Unite ale Americii
Sunt voluntară în Corpul Păcii și orașul Bălți nu a fost o locație pe care am ales-o. De obicei, voluntarii sunt delegați în sătucuri mici, dar, pe mine, nu știu de ce, m-au delegat aici. Eu am crescut într-un sat mic din America, Chazy cu populația  de 4 000 de oameni, de fapt, acolo sunt mai multe vaci pe cap de locuitor. Pentru studii la universitate am ales un oraș mult mai mare – State University of New York at Plattsburgh, dar nu așa cum e Bălțiul. Lucrez aici de ceva vreme în Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineri (CRAT). Oamenii se comportaă foarte bine cu mine de când sânt aici. Acum eu vorbesc limba română cu mult mai bine, or,  când abia venisem, o vorbeam mai rău. Oamenii de aici m-au ajutat, au avut răbdare. Totuși, cel mai bine pentru mine aici, este lucrul meu. Lucrez cu organizatori super, harnici și iubitori. Eu am observat că tinerii de aici vor să facă ceva bun pentru societate și ei lucrează în fiecare zi, pentru a fi mai buni ca ieri.”
 

 
Victoria Corsun, 22 de ani, orașul Monastîrîka, Ucraina, studentă în Germania
Dacă sincer, orașul nu m-a impresionat la început. Există numeroase monumente și clădiri arhitecturale care  amintesc de vremurile Uniunii Sovietice. Dar, în ciuda acestui fapt, orașul este confortabil și cald. Are o atmosferă proprie, cu străzi largi în centru, care  creează confortul în aceste spații
 
 
 
 

Marin Popa, 26 de ani, Chișinău, Republica Moldova
Am vizitat orașul Bălți vreun an în urmă, am memorat că oamenii sunt deschiși și cu ei e ușor de interacționat. Infrastructura municipiului e la nivel mediu, dar  e destul de ok, în centrul Bălțiului, sigur, infrastructura e mai dezvoltată. Aș reveni în acest oraș, pentru vreun escape din capitală.”
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata