NordNews
Avem ce spune

Arina Spătaru își dorește anularea alegerilor din Bălți. Fosta deputată va contesta decizia CEC

Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de astăzi, privind organizarea celui de-al doilea tur al alegerilor din municipiul Bălți, la 19 decembrie, va fi contestată în instanța de judecată, de către fosta deputată a Platformei DA, Arina Spătaru.

Anunțul a fost făcut chiar de ea pe rețelele de socializare. Conform spuselor  ei, „aceste alegeri n-au fost organizate din start bine…Ele au fost total compromise. Aceste alegeri trebuie anulate!”, consideră Arina Spătaru, care a încercat să candideze în cadrul alegerilor locale noi din Bălți, însă nu a fost înregistrată în cursa electorală, din cauza că a reușit să adune până la data de 22 octombrie, doar 3600 de semnături din partea locuitorilor din Bălți.  Arina Spătaru a vrut să candideze independent pentru funcția de primar de Bălți. Ea trebuia să adune peste 5000 de semnături pentru a fi înregistrată în calitate de candidat.

Amintim că, în cadrul turului II, al alegerilor locale noi din Bălți vor lupta candidatul indepedent Nicolai Grigorișin și candidatul BECS, Alexandr Nesterovschi. Acest lucru a fost posibil datorită retragerii candidatului PAS, Boris Marcoci, și eliminarea din cursă a candidatei Partidului Șor, Marina Tauber, pentru finanțare netransparentă a campaniei electorale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"