NordNews
Avem ce spune

Armata americană a cerut ajutorul cetățenilor pentru a găsi un avion F-35 dispărut

Armata americană a lansat un apel către cetăţeni pentru a o ajuta să găsească un avion de luptă F-35 dispărut, după ce duminică după-amiază pilotul aeronavei s-a catapultat deasupra statului Carolina de Sud, scrie digi24.ro.

Pilotul a supravieţuit, însă armata americană s-a trezit cu o cu totul altă problemă: avionul este imposibil de localizat. Prin urmare, baza aeriană din Charleston, un oraş din sudul Carolinei de Sud, a cerut ajutorul localnicilor pentru găsirea aeronavei.

„Dacă aveţi informaţii care ar putea ajuta echipele noastre de salvare să localizeze avionul F-35, vă rugăm să apelaţi Centrul de operaţiuni de apărare al bazei”, a anunţat baza militară pe reţeaua X (fostă Twitter).

Oficialii bazei aeriene au declarat că au loc operaţiuni de căutare, în coordonare cu autorităţile federale în domeniul aviaţiei, în zona a două lacuri situate la nord de Charleston.

Costul unui avion de luptă F-35, fabricat de Lockheed Martin, se ridică la aproximativ 80 de milioane de dolari (75 de milioane de euro).

 

Urmărește știrile NordNews și pe canalele de Telegram și YouTube

Fiți patronii noștri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"