NordNews
Avem ce spune

Armata israeliană: A fost dejucată o tentativă de infiltrare teroristă la granița cu Libanul

Armata israeliană a spus luni că a dejucat „o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste” la frontiera de nord cu Libanul. Inițial, anunțase că desfăşoară lupte în acest sector.

„Am putut dejuca cu succes o tentativă de infiltrare a unei celule teroriste în Israel”, le-a spus jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Jonathan Conricus, precizând că are „o confirmare vizuală potrivit căreia teroriştii s-au întors în Liban”, transmite digi24.ro.
O echipă formată din trei până la cinci oameni a trecut „linia albastră” dintre Israel şi Liban și „cu siguranţă nu vorbim despre migranţi sau ceva asemănător. Aceasta a fost o încercare ostilă deliberată de a trece frontiera”, a mai spus Conricus.
Atacatorii erau înarmaţi cu puşti de asalt, a mai spus Conricus în cadrul unei teleconferinţe.
„Am reuşit să depistăm o echipă de terorişti care a trecut linia albastră cu câţiva metri. La puţin timp după ce au trecut linia albastră, am deschis focul şi am reuşit să dejucăm atacul”, a explicat el.
Surse apropiate de Hezbollah susţin că gruparea pro-iraniană şiită a lansat un atac asupra unei patrule israeliene în sudul Libanului.
Armata israeliană a întărit trupele de la frontiera nordică săptămâna trecută, în contextul în care tensiunile s-au intensificat cu Hezbollah, care a acuzat armata israeliană că i-a ucis un combatant într-un lovitură aeriană în zona Damascului, pe 20 iulie.
Cornicus a precizat că armata israeliană nu a avut răniţi în urma schimbului de focuri. El a precizat că nu ştie dacă militanţii înarmaţi care au fost văzuţi retrăgându-se în Liban sunt răniţi sau nu.
Forţele israliene au tras cu mitraliere şi obuze de tanc împotriva lor, dar au folosit şi obuze de artilerie pentru a crea o cortină de fum, a mai precizat el.
Forţa ONU din Liban (UNIFIL), care monitorizează respectarea armistiţiului care a pus capăt conflictului de 33 de zile, a făcut apel la reţinere maximă după schimbul de focuri de luni.
„General maiorul Stefano Del Col (comandantul UNIFIL – n.r.) este în contact cu ambele părţi pentru a evalua situaţia şi a reduce tensiunile”, a declarat pentru dpa purtătorul de cuvânt al UNIFIL, Andrea Tenenti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"