NordNews
Avem ce spune

Armata Ucrainei va primi 250 de milioane de dolari în anul 2019

Senatul american a susținut proiectul de buget al apărării SUA pentru 2019. Documentul aprobat la 1 august prevede alocarea unui sprijin militar in valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, anunta Ambasada Ucrainei în Statele Unite, scrie paginaderusia.ro
Legea prevede, printre altele, cooperarea dintre SUA și Ucraina în domeniul securitatii informatice. De asemenea, reafirmă angajamentul Washingtonului față de Carta privind Parteneriatul strategic dintre Ucraina și Statele Unite ale Americii, Memorandumul de la Budapesta și susținerea cooperării Ucrainei cu NATO.
În plus, Departamentul de Stat este instruit să raporteze Congresului cu privire la starea cooperarii cu Ucraina în domeniul securității informatice.
Totodata, din cele 716,3 miliarde dolari aprobate pentru Pentagon, Legea deblochează 69 de miliarde de dolari pentru operaţiuni externe în curs (Afganistan, Siria, Irak, Somalia, etc.) și prevede o creştere cu 2,6% a salariilor membrilor forţelor armate şi autorizează investiţii de zeci de miliarde de dolari în modernizarea forţelor navale, a celor aeriene şi a sistemelor defensive de rachete ale SUA.
Legea privind bugetul de apărare american va intra în vigoare după semnarea de către președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"