NordNews
Avem ce spune

Armenia anunță „lupte grele” în disputata regiune Nagorno-Karabah

Trupele terestre azere au lansat un nou atac la scară largă asupra disputatei regiuni Nagorno-Karabah, potrivit Ministerului Apărării armean, care a vorbit despre „lupte grele”, informează sâmbătă dpa, preluat de Agerpres.

Trupele azere au avansat asupra regiunii, deținută de creștini armeni separatiști, atât din nord, cât și din sud, a precizat ministerul, care a adăugat că trei avioane de vânătoare azere au fost doborâte.

Nu a fost posibilă verificarea imediată a informațiilor din surse independente.

Puterile mondiale au cerut încetarea focului între Azerbaidjan și Armenia de duminică, când luptele pentru regiune, care este oficial parte a Azerbaidjanului predominant musulman, au erupt din nou.

Sursele armene au anunțat numărul morților în luptele din regiune, unde locuiesc aproximativ 145.000 de oameni, la peste 200, în timp ce Azerbaidjanul a declarat cel mai recent că 19 civili au fost uciși și 60 răniți.

Armenia declară că Azerbaidjanul a adus noi trupe în zona de conflict, ceea ce guvernul de la Baku nu a confirmat.

Azerbaidjanul și Armenia au purtat anterior un război pentru Nagorno-Karabah la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, în timp ce treceau la tranziție devenind țări independente pe fondul prăbușirii Uniunii Sovietice.

Războiul, care s-a încheiat cu un tratat de pace fragil în 1994, se estimează că a luat viața a zeci de mii de oameni, inclusiv peste o mie de civili.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"