NordNews
Avem ce spune

Aruncă băligar în parc pentru a impedica oamenii să iasă la promenade

Autoritățile din orașul suedez Lund vor arunca o tonă de gunoi de grajd în parcul din centrul orașului pentru a-i descuraja pe cei aproximativ 30.000 de locuitori să se adune pentru evenimentele care marchează Noaptea Valpurgiei, scrie The Guardian, citat de digi24.ro

Avem ocazia să fertilizăm gazonul și, în același timp, este posibil să nu fie atât de plăcut să stai și să bei bere în parc”, a mai adăugat Lundblad.

El a precizat că singurul dezavantaj este că mirosul s-ar putea resimți în tot orașul.

Nu sunt un expert în fertilizatori, dar, după cum am înțeles, este clar că ar putea mirosi și în afara parcului”, a recunoscut Lundblad. „Este vorba despre excremente de pui. Nu pot garanta că restul orașului va fi cruțat de miros. Dar ideea este să-i ținem pe oameni în afara parcului”.

Suedia a optat pentru o abordare ușoară pentru limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu Covid-19, favorizând responsabilitatea personală a cetățenilor.

Noaptea Valpurgiei, sărbătorită pe 30 aprilie, se celebrează în Europa Centrală și de Nord cu petreceri și focuri de tabără. Festivitățile sunt „spontane”, deci nu pot fi interzise de autorități, dar pentru a evita riscul de a răspândi coronavirusul, multe orașe din Suedia au solicitat cetățenilor să renunțe la această tradiție.
Philip Sandberg, liderul consiliului local, a declarat că „nu va fi o experiență plăcută să stai într-un parc care miroase a gunoi de grajd. Dar va fi bine pentru gazon, deoarece excrementele de pui conțin mult fosfor și azot, așa că vom avea un parc cu adevărat frumos pentru vară”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"