NordNews
Avem ce spune

„Așa nu se poate. Regret”. Reacția ministrului de Interne privind incidentul cu (ne) implicarea a doi polițiști de frontieră

Minstrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a venit cu o reacție privind incidentul de la Briceni, unde un bărbat a fost amenințat cu cuțitul și bătut de către un contrabandist chiar sub ochii a doi polițiști de frontieră, care priveau impasibili în timp ce-și cumpărau bere, transmite cotidianul.md.

Așa nu se poate, ofițerii nu pot fi indiferenți atunci când văd un cetățean aflat în pericol sau o încălcare de lege. Colegi, acesta este un “antiexemplu” și regret că avem astfel de cazuri, care nu ne fac față. Este inadmisibil un astfel de comportament, mai bine zis lipsa de reacție din partea angajaților IGPF este un motiv serios de a iniția o anchetă de serviciu pe marginea acestui caz”, a comentat Voicu.

Serviciului protecție internă și anticorupție urmează să se autosesizeze și să investigheze cazul.

Acești doi angajați, ofițeri care reprezintă MAI au fost obligați să intervină și să curmeze acțiunile huliganice ale cetățeanului respectiv, dar au preferat să fie spectatori și să ignore ilegalitatea acțiunile la care au fost martori. Am dispus Serviciului protecție internă și anticorupție să se autosesizeze și să investigheze aceste fapte. Angajații trebuie să răspundă conform legislației și personal voi ține acest caz la control”, a conchis ministrul de Interne.

Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o stație PECO din localitatea Criva, raionul Briceni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"