NordNews
Avem ce spune

Asistența umanitară în sumă de 390 de mii de euro din partea Cehiei pentru Republica Moldova

Secțiile de terapie intensivă a două spitale din Republica Moldova vor fi dotate cu suportul Republicii Cehe. Valoarea totală a asistenței umanitare se ridică la 390.000 mii euro, scrie agora.md. 

Câte 11 și, respectiv, 10 paturi multifuncționale vor ajunge în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor raionale din Căușeni și Călărași. Asistența mai conține noptiere și sisteme mobile care furnizează energie și permit amplasarea dispozitivelor medicale necesare în apropierea pacientului.

Evenimentul de transmitere a ajutorului umanitar a avut loc marți, în prezența ambasadorului Republicii Cehe în RM, Zdeněk Krejčí, și a secretarei de stat a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Marina Golovaci.

„Asistența umanitară oferită astăzi este parte a răspunsului umanitar la pandemia COVID-19, pentru care Guvernul Republicii Cehe a oferit fonduri extraordinare, fiind utilizate pentru achiziționarea paturilor în secțiile de reanimare a spitalelor raionale, pentru a crește capacitățile de internare urgentă a pacienților din raioanele Republicii Moldova. De asemenea, a fost alocată 100 de mii de euro pentru a reduce răspândirea COVID-19 în rândul persoanelor cu dizabilități”, a subliniat Zdeněk Krejčí.

Pe lângă ajutorul umanitar, Republica Cehă sprijină anual proiecte de dezvoltare în valoare de peste trei milioane euro în Republica Moldova, pe diferite domenii de activitate, a subliniat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata