NordNews
Avem ce spune

Aspecte ale colaborării moldo-norvegiene discutate la Chişinău

Experienţa Norvegiei relevantă parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, dar şi aspectele colaborării moldo-norvegiene au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii secretarului de stat pentru integrare europeană, Daniela Morari, cu ambasadorul Regatului Norvegiei în țara noastră, cu reşedinţa la Bucureşti, Lise Nicoline Kleven Grevstad.
În cadrul discuţiilor, Daniela Morari a prezentat evoluţiile înregistrate în implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE şi priorităţile agendei de reforme pentru perioada imediat următoare, în special, în domenii în care ar putea fi extinsă expertiza şi experienţa Norvegiei.
În opinia secretarului de stat, experienţa de preluare a standardelor europene de către Norvegia, nefiind membru cu drepturi depline al UE, reconfirmă parcursul de integrare europeană ca fiind cea mai bună cale de transformare şi modernizare a ţării.
Interlocutorii au evaluat şi nivelul implementării în Republica Moldova a proiectelor de dezvoltare susţinute de Regatul Norvegiei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"