NordNews
Avem ce spune

Astăzi, bălțenii trebuie să aleagă între doi Nicolai. Câți locuitori sunt așteptați la urnele de vot

Astăzi, 19 decembrie, locuitorii din Bălți își aleg primarul. La urnel sunt așteptați aproape 102 mii de alegători. Bălțenii trebuie să voteze  pentru unul dintre cei doi candidați. Este vorba de Nicolai Grigorișin, candidat independent și Nicolae Chirilciuc, candidat desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”.

La Bălți au fost deschise 60 de secții de vot. Acestea și-au deschis ușile la ora 07:00 și vor fi deschise până la ora 21:00. Pentru acest scrutin au fost tipărite 102 105 buletine de vot, dintre care 51 988 în limba română și 50 117 în limba rusă. Buletinele, imprimate pe hârtie opacă (mată) sunt de culoare violet și au lungimea de 128 mm, iar lățimea de 140 mm.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale (CEC) transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare este interzisă. Restricția nu se aplică în cazul transportului rutier contra cost de persoane prin servicii regulate speciale, transportului rutier contra cost de persoane prin servicii ocazionale, transportului rutier de persoane în cont propriu și a transportului rutier contra cost în regim de taxi, cu obligația documentării acestor cazuri.

Totodată, alegătorii care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice nu se pot prezenta în localul secției de votare pot solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă, adică la locul aflării alegătorului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata