NordNews
Avem ce spune

Astăzi este zi lucrătoare pentru toți bugetarii

Această sâmbătă, 8 decembrie, este zi lucrătoare pentru bugetari. Aceștia muncesc pentru ziua de 24 decembrie, care va fi liberă înainte de Crăciunul pe stil nou, transmite deschide.md.

Bugetarii vor ieși la muncă și pe 15 decembrie, astfel recuperând ziua de 31 decembrie – ultima zi din an. Salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu s-au aflat în raporturi de muncă sau s-au aflat în concediu în ziua respectivă nu au obligația de a se prezenta la serviciu în sâmbetele considerată zile lucrătoare.

Pentru anul 2019, Guvernul a declarat zile de odihnă 30 aprilie, 10 mai și 26 august, cu recuperare în sâmbetele de 13 aprilie, 18 mai și 17 august. Aceste trei zile de odihnă le vor suplimenta pe cele considerate zile de sărbătoare nelucrătoare, fără recuperare. Este vorba despre 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), 28 și 29 aprilie (prima și a doua zi de Paști), 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), 6 mai (Paștele blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august(Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră”) și 25 decembrie(Crăciunul pe stil nou)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"