NordNews
Avem ce spune

Astăzi și mâine riscăm să rămânem din nou fără lumină. MAI vine cu recomandări

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a elaborat un ghid de recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova, necesar în cazul în care vor avea loc deconectări masive a energiei electrice, în contextul avertismentelor pentru astăzi și mâine.

 „Republica Moldova se confruntă cu provocări majore, manifestate prin intermediul războiului hibrid. Astăzi a ajuns o normalitate să rămânem în beznă, din cauza atacurilor furibunde ale Rusiei asupra infrastructurilor civile și oamenilor de rând din Ucraina. În această situație, trebuie să fim pregătiți în orice moment să înfruntăm din nou întunericul. Pentru protecția cetățenilor, Poliția Republicii Moldova, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Poliția de Frontieră au pregătit un ghid de recomandări în cazul deconectărilor de la energia electrică, pentru cazurile în care sunteți în călătorie, vă aflați la volan, sunteți pieton sau vă aflați în clădiri”, se arată într-un comunicat emis de MAI.

Potrivit instituției, războiul hibrid se manifestă tot mai pronunțat, iar amenințările cresc în intensitate.

„Angajații Ministerul Afacerilor Interne asigură că toate forțele subdiviziunilor sistemului s-au mobilizat pentru acordarea suportului și siguranței fiecărui cetățean. În caz de necesitate, apelați la numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist, carabinier sau pompier. Vedem cum a evoluat situația de la 24 februarie până în prezent, acest lucru însemnând îndurarea mai multor lipsuri pentru cetățeni și presiunea mai mare pe sistemul afacerilor interne. MAI este alături de cetățeni, gata să ofere suport indiferent de situație iar subdiviziunile noastre sunt permanent la datorie, în prima linie și rămân dedicați pentru siguranța cetățeanului”, se mai arată în comunicat.

Totodată , reprezentanții MAI au îndemnat cetățenii să rămână uniți.

Să rămânem uniți pentru că unitatea este puterea țării noastre. Rezistăm împreună!”

Vedeți mai jos recomandările elaborate:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"