NordNews
Avem ce spune

Astăzi, toți curioșii pot vizita Parlamentul R. Moldova

Parlamentul Republicii Moldova împlinește, astăzi, 31 de ani. Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova. În toți anii de activitate până în prezent, Legislativul a adoptat 12.357 de acte și s-a întrunit în 1.824 de ședințe plenare, scrie agora.md 

Cu ocazia aniversării, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că parlamentarii au datoria să fie exemple de comportament, de responsabilitate, respect și solidaritate, să acționeze ca adevărați reprezentanți ai cetățenilor.

Îmi doresc un Parlament ancorat în nevoile oamenilor. Ca partener egal de discuții, deschis și mereu aproape”, se menționează în mesajul transmis de către speaker.

Astăzi, în ziua când împlinește 31 de ani, Legislativul organizează, între orele 13:00 și 17:00, Ziua Ușilor Deschise. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu alți deputați, vor fi ghizii oamenilor care vor veni să viziteze instituția parlamentară.

Însoțiți de deputații-ghizi, ei vor vizita sălile în care se iau decizii importante pentru viitorul cetățenilor – sala de ședințe plenare și sala Europa. În traseu mai sunt incluse muzeul Parlamentului, sala pentru conferințe de presă, precum și o expoziție special amenajată pentru public, dedicată celor 31 de ani ai Parlamentului Republicii Moldova, care conține cele mai semnificative momente din istoria instituției parlamentare.

În scuarul Parlamentului va fi amenajat „Atelierul parlamentar al democrației” – un spațiu destinat pentru discuțiile cetățenilor cu deputații. De asemenea, în scuar, micii vizitatori se vor bucura de diverse activități interactive.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"