NordNews
Avem ce spune

Astăzi va avea loc prima semifinală Eurovision Song Contest. Zdob și Zdub vor evalua sub numărul 9 în concurs

A început nebunia Eurovision 2022! Marți seară, 10 mai, va avea loc prima semifinală a concursului european de muzică. Spectacolul va începe la ora 22:00. Diseară, pe scena de la Torino vor urca reprezentanți din 17 țări participante. Printre ei, și Zdob și Zdob, împreună cu orchestra Fraților Advahov, care ne reprezintă țara cu piesa „Trenulețul”, cu versuri în română și engleză.  

Artișii noștri vor evolua în semifinală sub numărul 9 în concurs.

Tot în această seară, va evalua și trupa Kalush Orchestra din Ucraina. Reprezentanții din țara vecină sunt, de altfel, favoriții concursului la casele de pariuri, cu cele mai mari șanse să aducă trofeul la ei acasă.

Alături de Republica Moldova și Ucraina, în prima semifinală vor mai evolua Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia.

Fanii concursului Eurovision vor putea să voteze dacă provin din una dintre cele 17 ţări reprezentate în semifinala de marţi seară. Acestora li se vor alătura, în procesul de vot, telespectatorii din Franţa şi Italia.

A doua semifinală Eurovision 2022 va avea loc pe 12 mai, atunci când și WRS, reprezentatul României va intra în concurs, cu numărul 13. În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări, respectiv Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Amintim că, odată ce au avut loc primele repetiții ale tuturor participanților, topul caselor de pariuri au început să se schimbe. Melodia Ucrainei continuă să fie printre favorite la Eurovision Song Contest 2022, însă pe locul al doilea a urcat Marea Britanie, urmată de Italia și Suedia.

Republica Moldova este cotată cu mai puțin de 1% șanse să câștige concursul de muzică. Băieții de la Zdob și Zdub și orchestra Fraților Advahov ar putea ieși abia pe locul 24 potrivit caselor de pariuri.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"