NordNews
Avem ce spune

Atac asupra unui centru LGBT+ din Bulgaria. O femeie a fost bătută. Responsabil ar fi un candidat naționalist la alegerile prezidențiale

Reprezentanţi ai mai multor state occidentale şi-au exprimat „solidaritatea” cu comunitatea LGBT+ din Bulgaria, după atacul comis sâmbătă, la Sofia, asupra centrului unei organizaţii care apără drepturile acestei comunități, relatează digi24.ro.

„Ambasadele Statelor Unite, Australiei, Belgiei, Canada, Danemarcei, Franţei, Irlandei, Olandei, Portugaliei, Spaniei şi Regatului Unit condamnă ferm atacul asupra Rainbow Hub”, se arată într-un comunicat comun al diplomaților occidentali, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acest centru „găzduieşte organizaţii care promovează egalitatea şi protejarea drepturilor persoanelor LGBTQI+”, se arată în comunicat.

Ambasadorii au mers la acest centru pentru a-și arăta solidaritatea.

Sâmbătă, aproximativ 10 persoane au intrat în incinta centrului, unde se desfăşura o reuniune, şi au jefuit locaţia. O femeie a fost bătută.

„Autorul acestui atac, Boyan Rasate, este bine cunoscut pentru acţiunile şi declaraţiile sale la adresa comunității LGBT; în prezent este candidat la preşedinţia Bulgariei”, a scris pe Twitter fundaţia Bilitis care se ocupă de centru.

Rasate, un naţionalist, este unul dintre cei 23 de candidaţi la alegerile prezidenţiale din 14 noiembrie.

Procurorul a considerat că au fost strânse suficiente probe pentru a-l inculpa pentru „huliganism” şi „tulburarea ordinii publice”, potrivit unui comunicat, care, însă, l-a identificat pe Boyan Rasate doar după iniţialele sale.

Comisia electorală a votat în unanimitate la solicitarea parchetului ridicarea imunităţii lui Rasate în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale.

După ce a strâns 8.000 de semnături, Rainbow Hub a prezentat recent Parlamentului o petiţie prin care se cere incriminarea actelor homofobe, considerate în prezent acte de huliganism.

Aproximativ 400 de persoane au participat luni la un protest în faţa biroului procurorului general, cerând dreptate pentru minorităţile sexuale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"