NordNews
Avem ce spune

Atac chimic în Siria | Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni la cererea Rusiei şi a SUA

Membrii Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se vor reuni luni la cererea Rusiei şi a Statelor Unite, după ce 70 de persoane au murit duminică în oraşul sirian Douma în urma unui atac chimic, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de mediafax.ro.
Rusia a cerut reuniunea celor 15 membri ai consiliului pe tema „ameninţărilor internaţionale, păcii şi securităţii”, deşi motivul nu a fost imediat clar, au informat diplomaţii duminică.
Exemplul Rusiei a fost urmat de Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Polonia, Olanda, Kuweit, Peru şi Coasta de Fildeş, care de asemenea au cerut o întâlnire în cadrul căreia să discute atacul chimic comis în Siria.
Membrii Consiliului au ajuns duminică seară la o înţelegere privind întrunirea de luni.
„Consiliul de Securitate se va reuni şi solicită accesul imediat la primii respondenţi, susţinerea unei investigaţii independente şi pedepsirea celor responsabili pentru acest act atroce”, a declarat ambasadorul SUA la ONU Nikki Haley.
Haley a avertizat luna trecută că, în cazul în care Consiliul de Securitate nu va lua măsuri concrete în Siria, Washingtonul este „pregătit să acţioneze” şi că SUA ar putea lansa un nou atac punctual asupra regiunii.
Preşedintele american Donald Trump a avertizat că există „un preţ mai mare plătit”, după ce echipajele de ajutor medical au anunţat că zeci de persoane au fost ucise de un gaz otrăvitor în oralul Douma, ultima redută a rebelilor din regiunea Ghuta de Est. Guvernul sirian neagă că atacul ar fi putut fi lansat de forţele sale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"