NordNews
Avem ce spune

Atacatorul din Kazan declară că „s-a născut Dumnezeu”. A ucis opt elevi și o profesoară de 26 de ani

Autoritățile din Rusia l-au interogat marți pe Ilnaz Galyaviev, unul dintre atacatorii care a deschis focul marți, 11 mai, într-o școală din Kazan, Federația Rusă. În urma atacului cu împușcături, nouă persoane au fost ucise – opt elevi și o profesoară de 26 de ani. Între timp, fiind audiat de autoritățile ruse, atacatorul a declarat că „s-a născut Dumnezeu” și că „a început să urască toată lumea”.

Familiile elevilor uciși în timpul împușcăturilor de la Kazan vor primi despăgubiri de un milion de ruble, iar familiile elevilor răniți – de la 200 la 400 de mii de ruble, mai scrie presa rusă.

Amintim că, potrivit informațiilor, Galyaviev a absolvit gimnaziul 175, iar acum este la facultate. Potrivit canalului de Telegram 112, cu puțin timp înainte de a ataca școala, Galyaviev și-a deschis un cont Telegram, unde ar fi avertizat despre ce avea să facă.

Potrivit presei ruse, Ilnaz Galyaviev, atacatorul care a deschis focul într-o școală din Kazan, purta o eșarfă cu inscripția „DUMNEZEU”.

Presa rusă mai scrie că a fost intentat un dosar penal. În orașul Kazan a fost introdus un regim de operațiuni antiteroriste. Măsurile de securitate au fost intensificate în toate instituțiile de învățământ.

Al doilea atacator a fost împușcat în timpul asaltului, iar identitatea acestuia nu a fost dezvăluită.

Președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a anunțat despre decesul a șapte elevi – patru băieți și trei fete, toți – elevi din clasa a VIII-a, dar și o profesoară. Potrivit lui, până acum, 16 persoane au fost spitalizate – 12 copii și patru adulți.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata