NordNews
Avem ce spune

Atacurile raider ale lui Platon de la „Victoriabank” și „Banca de Economii”, în vizorul Procuraturii Anticorupție

Atacurile raider de la BC „Victoriabank” SA și BC „Banca de Economii” SA, din anul 2011, în vizorul Procuraturii Anticorupție, scrie Deschide.md. 

Procuratura Anticorupție anunță că în cadrul dosarului privind „furtul miliardului” investighează și circumstanțele dobândirii ilicite, în anul 2011, prin înșelăciune și abuz de încredere a dreptului de proprietate asupra unor pachete de acțiuni ale Companiei de Asigurări „ASITO” S.A., – 83,1 % , a băncilor comerciale S.A. „Victoriabank” – 28,34 % și S.A. „Banca de Economii”- 18,49 %. Deși Procuratura nu anunță persoanele implicate în acest caz, anterior, atât membrii Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”, cât și mai mulți experți au declarat că în spatele acestor atacuri s-ar afla controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

Potrivit unui comunicat al PA, în cadrul cauzei penale vizate, de către procurorii anticorupție au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv, după cum urmează:
– 9 martori, au fost audiați;
– 13 ordonanțe de ridicare a documentelor pertinente pe caz, au fost emise și executate;
– aproximativ 1500 file a documentelor ridicate, au fost supuse examinărilor;
– 1 cerere de asistență juridică în materie penală, a fost formulată, precum și alte acțiuni de urmărire penală necesare stabilirii adevărului pe caz.
Procuratura precizează că urmărirea penală pe caz poartă un caracter activ, iar despre rezultatele investigațiilor, instituția va informa opinia publică „cu respectarea caracterului confidențial al activității desfășurate și a prezumției de nevinovăție a persoanelor”.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"