NordNews
Avem ce spune

Atenţie la carduri! Toţi cei care au cont de „Netflix” sunt vizaţi! Cum puteți cădea pradă unei înşelătorii

O alertă a fost emisă în mediul online, după ce, în aceste zile, a apărut un nou tip de înşelătorie, care îi ţinteşte de această dată pe cei care deţin conturi pe platforma „Netflix”, scrie tv8.md.
Este vorba despre un email, evident fals, prin care utilizatorii sunt informaţi că abonamentul le-a fost suspendat, apoi sunt îndemnaţi să-şi reactualizeze modalităţile de plată, pentru a li se obţine datele cardului bancar.
Un internaut a semnalat această problemă şi i-a îndemnat pe toţi ceilalţi utilizatori de „Netflix” să aibă grijă cu acest tip de mesaje.
„În atenția celor care au cont pe Netflix! Ieri am primit un email, care părea că e trimis de Netfllix în care mi se aducea la cunoștință că abonamentul meu este oprit momentat din cauză că plata abonamentului nu a putut fi încasată pe ultima lună și mi se cerea să reactualizez modalitățile de plată printr-un „click” pe unul din butoanele atașate la mesaj.
Mi s-a părut ciudat din start, pentru că niciodată Netflix nu-mi trimitea mesaje în limba engleză, ci în română. Plus, eu mă uitam la acel moment la un film pe Netflix, deci abonamentul nu era oprit. Adresa de email era și ea dubioasă, [email protected] – la prima vedere (de fapt era una cu un ID extrem de lung. Am verificat pe contul de Netflix situația la zi a abonamentului și totul era ok. Am sunat direct la Netflix și mi-au confirmat bănuielile: cineva încerca să-mi fure datele de acces la cardul bancar.
Dacă aș fi urmat sfatul băieților deștepți și aș fi dat click pe unul din butoane ca să-mi reactualizez metoda de plată, puteam să rămân fără cash pe card în următoarele ore sau minute. Și încă ceva: întotdeauna, indiferent de țară, când Netflix îți trimite un mesaj, formula de adresare este personalizată pentru fiecare abonat în parte. Deci, aveți grijă cu mesajele primite!” este îndemnul postat de internaut, scrie dcnews.ro.
Platforma „Netflix” a devenit foarte populară în ultima perioadă. Mii de persoane din diverse state ale lumii se abonează pentru a putea viziona cele mai noi filme. Și în R. Moldova sunt mulți utilizatori ai acestei platforme.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"