NordNews
Avem ce spune

Atenție! Nu aduceți flori artificiale la cimitir. Iată care este motivul

De Blajini, oamenii sunt îndemnați de autorități să renunțe la practica de a cumpăra compoziții de flori artificiale cu scopul de a le duce la cimitire.

Î.M„Combinatul Servicii Funerare” menționează că florile și decorațiunile din plastic poluează pămîntul, aerul și mediul înconjurător, iar în procesul de ardere acestea elimină substanțe cancerigene.

Potrivit combinatului, decorațiunile din plastic anual generează volume consistente de deșeuri și necesită cheltuieli suplimentare pentru a fi evacuate, iar în apele subterane ajung coloranți ce conțin metale grele.

Perioada de descompunere a produselor petrochimice poate să ajungă și pînă la 300 de ani. Ca alternativă, se propune plantarea florilor decorative multianuale.

Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere, neutralizare și evacuare a deșeurilor industriale, de construcție, municipale și de altă natură se sancționează. Anual, de pe teritoriul cimitirului Sfîntul Lazăr din Chișinău se colectează 700 de tone de deșeuri, iar 80% sînt florile și decorațiunile de flori artificiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"