NordNews
Avem ce spune

Atenție, șoferi! Cozi de zeci de mașini la punctele de trecere a frontierei

Poliția de Frontieră informează că în perioada estivală, în unele puncte de trecere a frontierei de stat se înregistrează un flux majorat al unităților de transport, fapt ce condiționează o circulație mai anevoioasă și o creștere a mediei timpului de așteptare.

În această dimineață, de la ora 05:00 au început să crească timpii de așteptare în punctul de trecere Mirnoe, pe sensul de ieșire din țară. După trei ore de activitate intensivă, după barieră se atestă o coloană de circa 30 de mașini. A fost generat, rândul format pe partea moldovenească, de blocajul creat la intrarea în Ucraina, prin punctul de trecere Tabaki. Reprezentanții autorităților de frontieră și vamale din Republica Moldova comunică permanent cu călătorii despre situația creată. În context, recomandăm participanților la traficul transfrontalier de a alege cel mai apropiat punct de trecere Vulcănești, care activează la moment în regim normal.
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 79 425 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 42 393 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 44 904 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 17 576  traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 8 816 traversări autovehicule.
Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 13 502 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 12 557 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 6 085 traversări persoane;
PTF Cahul – 5 972 traversări persoane
PTF Sculeni – 5 709 traversări persoane;
PTF Tudora – 5 612 traversări persoane;
PTF comun Palanca – 5 169 traversări persoane.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"