NordNews
Avem ce spune

Atenție, soferi! De la 1 decembrie asigurarea RCA va fi mai scumpă

Începând cu data de 1 decembrie 2020, primele de referință aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto internă se vor majora. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională a Pieței Financiare, care a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie bizlaw.md. 

Noile prețuri pentru asigurarea RCA vor fi stabilite de fiecare companie de asigurări în parte. Asta după ce, începând cu luna iulie a anului trecut, CNPF nu mai stabilește prețurile pentru RCA și Carte Verde, aceasta atribuție revenind asigurătorilor.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă reprezintă un contract încheiat între posesorul de autovehicul, numit asigurat (persoană fizică sau juridică) și compania de asigurare. În schimbul primei de asigurare, asigurătorul se obligă ca la producerea riscului asigurat să achite dauna produsă terței persoane.

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto are menirea de a apăra interesul economic și social al întregii comunități precum și de a proteja victimele unor accidente. Astfel, lipsa RCA este pedepsită conform Codului Contravențional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"