NordNews
Avem ce spune

Au cerut 1200 de euro pentru un permis de conducere. Doi bărbați, reținuți de CNA

Doi bărbați au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Aceștia ar fi cerut 1200 de euro de la un tânăr pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere de categoria B și C.

Potrivit materialelor cauzei, bărbații i-ar fi spus tânărului că ar avea influență asupra persoanelor publice de la Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău și că-i pot determina pe funcționari să organizeze susținerea cu succes a examenul teoretic și practic, cu eliberarea ulterioară a permisului auto.

În urma perchezițiilor la domiciile suspecților și în automobilele acestora,  oamenii legii au depistat documente de școlarizare și copii ale buletinelor de identitate. Obiectele ridicate vor fi examinate sub aspectul identificării urmelor infracţiunii.

Pe cazul dat a fost deschis un dosar penal, suspecții find reținuți pentru 72 de ore și,  dacă vor fi găsiți vinovați, riscă o amendă în mărime de până la 200 de mii de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata