NordNews
Avem ce spune

Au crescut un animal crezând că e câine. Ce a descoperit apoi o familie din China

O familie din China a avut parte de surpriza vieții: cățelul pe care l-au crescut timp de 2 ani nu era de fapt un câine. În realitate, animalul de companie era o specie pe cale de dispariție vânată intens în China – un urs negru. 

MEDIA

“Cățelul” a fost cumpărat de pe marginea drumului când familia se află în vacanță. L-au hrănit cu biberonul cu lapte când era mic, însă a început să consume din ce în ce mai multă hrană. Potrivit The Sun, “cățelul” ajunsese să mănânce o cutie de fructe și două găleți de tăiței pe zi.
Stăpânii au crezut că e un cățel rasă Mastiff tibetan, însă animalul a crescut mult prea mare. În momentul în care a început să meargă pe două picioare și-au dat seama că patrupedul e de fapt un urs negru, o specie protejată.
Urșii negri sunt în pericol din cauza braconajului. În multe țări asiatice, inclusiv China, sunt vânați pentru diferite părți ale corpului folosite ulterior în remedii naturiste. Conform declarațiilor oficialilor, stăpânii nu vor fi cercetați pe deplin pentru deținerea unei specii pe cale de dispariție pentru că au depus eforturi să contacteze autoritățile în momentul în care și-au dat seama că au crescut un urs negru timp de 2 ani.
Familia a contactat Centrul Yunnan pentru Animale Sălbatice și a cerut ajutorul specialiștilor. Ursul a fost tranchilizat și se află acum în grijă Centrului.

Sursa: evzmd.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"