NordNews
Avem ce spune

Au decis să ne ofere transport public gratuit după ce un taxator a fost testat pozitiv cu coronavirus

Marți seara, autoritățile au decis că, începând de astăzi, transportul public din Chișinău și Bălți va circula în regim de gratuitate. Deși susțin că măsura a fost luată pentru a proteja taxatorii de la contacte excesive cu populația, totuși, unele surse spun că, de fapt, motivul este cu totul altul. Mai exact, angajații unui Parc de Troleibuze din Chișinău au intrat în carantină, după ce la începutul săptămânii curente un taxator a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus, iar responsabilii încearcă să ascundă acest lucru, informează deschide.md

Este vorba despre un bărbat, angajat în calitate de taxator la Parcul de Troleibuze Nr.1 de pe strada Mitropolit Dosoftei, din sectorul Buiucani al capitalei.
Informația privind instituirea carantinei a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful Regiei Transport Electric din Chișinău, Dorin Ciornîi.
Contactat telefonic, acesta ne-a povestit că, inițial, bărbatul a acuzat febră, motiv pentru care a fost preluat de o ambulanță în noaptea de duminică spre luni. Ulterior, specialiștii care au prelevat probe au dat verdictul: taxatorul s-a îmbolnăvit de coronavirus.
Ciornîi nu ne-a putut răspunde ce vârstă are bărbatul și nici pe ce rută de troleibuz lucrează, întrucât, spune el, taxatorii nu au o rută prestabilită în acest sens. Totuși, acesta ne-a asigurat că au fost luate toate măsurile de rigoare pentru a fi prevenită răspândirea virusului.
Potrivit șefului de la RTEC, bărbatul nu s-a prezentat la serviciu de când au început să-i apară primele simptome, iar angajații care s-au aflat în contact direct cu acesta – șoferi, lăcătuși, taxatori ș.a. – sunt în regim de autoizolare.

 „Aproximativ 70% din angajații parcului au fost puși în carantină, a fost făcută lista și au fost sesizați medicii de familie despre acest fapt”, a subliniat Ciornîi.

De asemenea, acesta ne-a asigurat că toate troleibuzele sunt dezinfectate continuu.
Contactată de Deschide.MD, consiliera ministrului Sănătății, Cristina Stratulat, a refuzat să ne ofere un comentariu la acest subiect și ne-a redirecționat către serviciul de presă al instituției.
Amintim că, ieri, premierul Ion Chicu a anunțat că transportul public din municipiile Chișinău și Bălți vor circula fără taxatori și fără taxe pentru călătorie.

Pentru municipiul Chișinău și municipiul Bălți, pentru următoarele două săptămâni, transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor, ceea ce înseamnă că întreprinderile municipale vor presta aceste servicii fără a percepe mijloace financiare de la pasageri”, a declarat premierul Ion Chicu.

Șeful Cabinetului de miniștri declara că decizia a fost adoptată pentru a limita contactul dintre taxator și pasageri.
De cealaltă parte, sursele Deschide.MD susțin că la baza deciziei au stat, de fapt, alte motive, și anume cele legate de infectarea taxatorului, dar și plasarea în carantină a mai multor angajați RTEC.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata